Soltvadkerten vendégszerepelt a Játékvezetői válogatott

Augusztus 20-án a soltvadkerti sportpályán találkozott egymással Bács-Kiskun és Csongrád—Csanád vármegye játékvezetői válogatottja. A mérkőzés 3-1-es hazai győzelemmel zárult.

Legutóbb a két csapat Kisteleken, egy gólgazdag mérkőzésen találkozott egymással. Ezúttal nemcsak egymással, a nagyon nagy meleggel is meg kellett küzdeniük a feleknek a hagyományos Bács-Csongrád barátságos mérkőzésen, melyet a vendég, fehér mezes csapat kezdett jobban. Rendre sikerült megbontaniuk a széleken a hazai védelmet, melyekből több gólhelyzet is kialakult. Gólt azonban Bács-Kiskun szerzett, Döbröntey Gábor volt eredményes egy szép akciót követően. (1-0).

A hőség rányomta a bélyegét a mérkőzésre, de becsülettel küzdöttek a csapatok. A félidő vége előtt Csongrád-Csanád harcolt ki büntetőt Borbás Bottyán révén, melyet Kiss Márkó higgadtan értékesített. (1-1)

A fordulást követően a csapatok által diktált iram alábbhagyott, de szép jelenetekben így sem volt hiány, mindkét kapu előtt adódtak lehetőségek. A kék mezes hazaiak egy szögletrúgást követően – ha szerencsével is, de – ismét előnyhöz jutottak egy öngólnak köszönhetően; Migh Tamásról került a labda a kapuba. (2-1)

A csongrádiak szabadrúgásokból veszélyeztették az ellenfél kapuját, de gólt nem sikerült szerezni, nem úgy, mint a másik oldalon, ahol ismét egy szöglet után növelte előnyét Bács-Kiskun csapata; egy kiszöglet után Fehérvári Patrikhoz került a labda, aki jó 25 méterről védhetetlenül vágta a kapuba a labdát, ezzel beállítva a végeredményt. (3-1)

Ahogy az már lenni szokott, a vendéglátó étellel és itallal kedveskedett a résztvevőknek, igazi különlegesség volt, hogy helyben sütött húsokkal és palacsintákkal pótolhatták a játékvezetők az elvesztegetett kalóriákat.

A két JB elnök, Kalmár László és Holczimmer Andor megköszönték játékosoknak, hogy az államalapítás ünnepén, rekkenő hőségben is vállalták a szereplést. A vendéglátók külön köszönetüket fejezték ki a januárban Szegeden megrendezett XVI. Sípmester Fesztivál lebonyolításával kapcsolatban. Az elnök urak mindenkinek sikeres és sérülésmentes szezont kívántak; kezdetét vették a baráti beszélgetések, sztorizgatások.

Köszönjük Bács-Kiskun vármegye válogatottjának a meghívást!

Bács-Kiskun vármegye csapata:

Tóth Dániel, Krepsz László, Csire Róbert, Bíber Tamás, Tóth Róbert, Kiss László, Bacsi Noel Levente, Áman Áron, Döbröntey Gábor, Fehérvári Patrik, Czombos Zoltán, Borbényi Bence, Csákó Patrik, Végh Ferenc, Csorba Gábor

Csapatvezető: Berger József

Csongrád-Csanád vármegye csapata:

Nagy Krisztián, Gargya Balázs, Kiss Dávid, Laukó Tamás, Kiss Márkó, Migh Tamás, Maurer János, Borbás Bottyán (C), Ördögh Márton, Barta Norbert, Kasnyik Dávid, Vereska Hunor, Halász József, Kis Máté

Bálint Zsolt, a vendégek szakvezetője:Először is köszönjük a meghívást Bács megye csapatának. A nagy meleg és az elég rövid kispad miatt a mérkőzés végére elfáradtunk, ezt használta ki a rutinos hazai csapat, pedig az első félidőben megvoltak a helyzeteink, csak sajnos kimaradtak. Méltó partnerei voltunk a hazai csapatnak, akiknek ezúttal is gratulálok a győzelemhez.Tavasszal igyekszünk visszavágni hazai pályán. 

A csongrádi sporiknak volt már nyáron egy felkészülési mérkőzésük, ahol szakadó esőben 8-5 arányban diadalmaskodtak az újjáalakuló kisteleki csapat ellen.

Fotók: Totya Fotó