Remek házigazdája volt vármegyénk a XVI. Sípmester Fesztiválnak

Január 6-7-8 mérföldkő volt a Csongrád-Csanád megyei játékvezetés életében. Kiváló hangulatban és zökkenőmentesen lezajlott a XVI. Sípmester Fesztivál Szegeden. A játékvezető társadalom egyik legjobban várt eseményét az MLSZ Csongrád-Csanád Megyei Igazgatósága és annak Játékvezető Bizottsága rendezte – két év kényszerszünet után – 2023. első hétvégéjén.

A rendezvény helyszíne: a Pick Aréna

19 vármegye és Budapest játékvezetőinek válogatott labdarúgói feszültek egymásnak két napon keresztül a Pick Arénában.


A csapatok többsége már pénteken megérkezett Szegedre. A Katedrális Étteremben fogadták őket a szervezők, ahol vacsora előtt vagy után megtekinthették a Dóm altemplomát és tornyából Szeged esti látképét is. Ezzel a lehetőséggel szinte minden megjelent csapat élt is.
Szombat reggel 8 órától már pattogott a labda a Pick Arénában, a csoportmérkőzések kerültek lejátszásra ezen a napon.


A mérkőzések két egymás mellett levő, de megfelelően elválasztott játéktéren zajlottak, így jó helyezkedéssel akár egyszerre két mérkőzést is figyelemmel kísérhettek az érdeklődők.
A 40 csoportmérkőzés alatt 172 gól született, így a szép számmal kilátogató nézők biztosan nem unatkoztak.


A házigazda Csongrád-Csanád válogatott az utolsó meccsig versenyben volt a felsőházba kerülésért, végül a legrosszabb forgatókönyv valósult meg, így vasárnap a helyosztókon a 17-20. helyek egyikével kellett beérniük.

A házigazda Csongrád-Csanád Vármegyei Játékvezető Válogatott

Mindenképpen pozitív, hogy másnap két győzelemmel sikerült jobb szájízzel zárni a mérkőzések sorát. Dicséretre méltó, hogy Migh Tamás kollégánk azonos gólszámmal végzett a gólkirályi címet végül elnyerő győri játékossal, azonban a Versenykiírás értelmében a felsőházban szereplő sporttárs érdemelte ki a különdíjat.


A résztvevők testi-lelki jóllétéről – többek között – csocsóasztal és masszőrkollégáink is gondoskodtak. Sorban érkeztek a játékosok kezeltetni kisebb-nagyobb sérüléseiket, vagy csak befeküdtek egy kellemes masszázsra.

Munkában a média csapat

Az eseményről valós idejű élő közvetítést biztosított a szervezők média csapata, így az otthon maradók is követhették a „TV-ben” csapatuk szereplését. Közel 200 ember nézte az élő közvetítéseket, volt, aki külföldről.

Az esemény saját honlapján élő tabella, eredmények és galéria is várta az érdeklődőket, akik több ezer alkalommal kattintottak a tartalmakért.
Természtesen a Facebook-on is megjelentek érdekes információk, elnöki nyilatkozatok, beharangozók, valamint az eseményről készült képek is.

A napot – a szokásoknak megfelelően – gálavacsora zárta a Szent Gellért Fórum sportcsarnokában. Kiváló hangulatban telt az este. Miután a legjobb nyolc csapat másnapi párosítása kisorsolásra került, következett a vacsora, majd meglepetésként először a rendezvény történetében tombolákat sorsoltak ki a szervezők a játékosok között. Ezután élő zene mellett fokozódott tovább a jókedv.

A gálavacsora helyszíne, a Szent Gellért Fórum sportcsarnoka

Vasárnap folytatódtak a kiéleződött küzdelmek. Az alsóház résztvevői szépségtapasz reményében, a felsőháziak pedig érmes helyekért feszültek egymásnak. Több mérkőzés csak büntetőkkel dőlt el.
A vasárnapi találkozókon sem a védekezésé volt a főszerep; a 24 mérkőzésen, 127 gól született.

Kiváló helyszínnek bizonyult az impozáns Pick Aréna, csodájára járt a többség.

Csongrád-Csanád vármegye végül a 17. helyen végzett, míg a győztes Békés vármegye csapata lett, miután mérkőzésről mérkőzésre javulva, a döntőben már kifejezetten magabiztosan diadalmaskodott Vas válogatott sípmesterei ellen.

A tornagyőztes Békés vármegye játékvezetői válogatottja

A programot az MLSZ JB Elnökök – Szeged Neves Sportolói gálamérkőzés színesítette, melyen hatalmas érdeklődés mellett 3-3-as döntetlen született. Elképesztő sportolók léptek parkettre délután 1 órakor, hálásan köszönjük, hogy jelenlétükkel emelték az esemény fényét!


Mihálffy Béla (országgyűlési képviselő)
Kiss Zsolt (többszörös magyar bajnok és kupagyőztes válogatott kosárlabdázó)
Mocsári Bence (többszörös magyar bajnok paraúszó, paratriatlonista)
dr. Molnár Tamás (3-szoros olimpiai, világ- és Európa-bajnok, világkupagyőztes, magyar, horvát, jugoszláv és máltai bajnok válogatott vízilabdázó)
Nagy Péter (Eb-bronzérmes, sokszoros magyar bajnok súlyemelő)
Olasz Anna (világ- és Európa-bajnoki ezüstérmes, magyar bajnok hosszútávúszó)
dr. Szabó Zoltán (BEK- és európai Szuperkupa-győztes, magyar bajnok vízilabdázó)
Vadkerti Attila (magyar bajnok és kupagyőztes válogatott kézilabdázó)
Vajda Attila (olimpiai és világbajnok kenus)
Zubai Szabolcs (magyar bajnok és EHF-kupagyőztes válogatott kézilabdázó)

A gálamérkőzés résztvevői

Délután 3 óra után zárult a rendezvény az eredményhirdetéssel, melyen Hanacsek Attila MLSZ JB elnök és Kalmár László megyei JB elnök mellett részt vett Nógrádi Tibor, az MLSZ Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóságának Igazgatója és Mihálffy Béla országgyűlési képviselő is. Ekkor derült ki a soron következő Sípmester Fesztivál házigazdájának kiléte is.


Búcsúzás előtt hatalmas tapssal jutalmazták a résztvevők a szervezők erőfeszítéseit, segítőkészségét és a magas színvonalú lebonyolítást.

A szervezők, a Csongrád-Csanád Vármegyei Játékvezető Bizottság tagjai

Hanacsek Attila szavait idézve: „Csongrád-Csanád vármegye közel nemzetközi szintű eseményt varázsolt.”

Dicsérő szavakból nem volt hiány az esemény alatt és után sem:

Impozáns helyszínen, nagyszerű betétprogramokkal, remekül szervezett és végig gördülékeny lebonyolítás mellett, professzionális kommunikációval és médiajelenléttel felejthetetlen fesztivált rendeztek vendéglátóink, kiváló csapatmunka.”

„Fel sem fogjuk, hogy e mögött mennyi gondolat, cselekvés volt, de a minőség, a színvonal csak szuperlatívuszokkal minősíthető. Az a kedvesség, ami az egész rendezvényből áradt, az ti magatok voltatok. Egy pillanatra nem éreztem senkiben azt, hogy ezt fáradtságos munkának gondolja. Azt éreztem, hogy beengedtetek minket a házatokba, és azt mondtátok, érezzétek otthon magatokat. Így volt, otthon éreztük magunkat. Még egyszer köszönjük a gondoskodást, a vendéglátást, a Barátságot.”


„Szeretném így utólagosan is megköszönni még egyszer és elismerésemet/elismerésünket kifejezni a hétvégi fantasztikus rendezés tekintetében. Véleményem szerint több sípmester fesztiválon már részt véve akár játékosként, akár elnökségi tagként, ez volt minden idők legszínvonalasabb és legszervezettebb rendezvénye.”

„Gratulálunk a szervezéshez még egyszer nektek! Fantasztikusak voltak a létesítmények, a precízen lefoglalt és megszervezett étkezések, programok és a lebonyolítása is a tornának. Akárki szervez utánatok, felkötheti a gatyát! Szuperek vagytok, és tényleg hálásak vagyunk, hogy a részesei lehettünk.”

Köszönjük az elismerő szavakat!


Találkozunk 2024-ben Veszprémben!

Közvetítések
Fotók a rendezvényről
A torna eredményei
Különdíjasok
Facebook