9 új játékvezetőt köszönhetünk!

Január elején indult Csongrád-Csanád megyében az Alapfokú Játékvezetői Tanfolyam, melynek során a hallgatók az MLSZ JB által elkészített oktatási tematika alapján elméleti és gyakorlati képzéseken vettek részt. Februárban a megyei játékvezetőkkel együtt teljesítették a fizikai tesztet, az utána következő hétvégén a megyei Igazgató által szervezett felkészülési utánpótlás tornán adtak számot tudásukról gyakorlatban. A fizikai teszt előtt Vincze Balázs tartott egy egészségügyi képzést is a megjelent hallgatóknak.

Az előadások személyes kerteken belül zajlottak a Belvedere Palotában, melyeken előadóként részt vett Borbás Bottyán Aurél, Dobai János, Kakuk Szabolcs, Virág András Barnabás NB III – as játékvezetők, Aczél Tibor,Bereczki Bence,Juhász Szabolcs Olivér NB3 – as asszisztensek, Vereska Mátyás, Minda Gábor toborzók, Kalmár László Elnök, Szekeres Károly Alelnök, Kormányos Gábor instruktor és Gargya Balázs küldő, akik az elméleti tudás mellett remekül példázták a megfelelő játékvezetői és asszisztensi jelzéseket a hallgatók számára.

Vendég előadóként részt vett Farkas Ádám NBI – es játékvezető, FIFA kerettag, aki a szabálytalanságok és sportszerűtlen viselkedés témakörben tartott izgalmas előadást, illetve Takács Tamás, aki a Szeged-Csanád Grosics Akadémia-BFC Siófok NB II-es bajnoki mérkőzést vezette. Ezen a mérkőzésen részt vettek a tanfolyamosok, így a friss élmények után „játékvezető-néző” szemszögből is nagyon sok kérdés elhangzott, ami nagyban hozzájárult az ifjú tanoncok fejlődéséhez.

Az írásbeli és szóbeli vizsgát március 10 – én tartották meg, Vavika Ferenc (Nb1-es ellenőr) felügyelete alatt. A vizsga után megyénk 9 játékvezetővel bővült.

Ezúton is gratulálunk a frissen vizsgázott játékvezetőknek!

Sikerrel vizsgázott játékvezetők névsora:

Joób Noel
Korosztil Péter Patrik
Mezey Márton András
Monoki Zsolt
Papp RÓkus
Radoi Hunor
Szirbik Nándor
Szűcs Adrián Milán
Zlhtóczky Levente