Ismét volt Kasza Ferenc emléktorna március idusán

A több évtizedes hagyományt tiszteletben tartva, 2023. márciusában is megrendezésre került a Csongrád-Csanád vármegyei labdarúgó játékvezetők ‘Kasza Kupája’. A sípmesterek Mórahalmon mérték össze tudásukat kispályás fociban március 15-én. Kasza Ferenc az országos keretnek az 1950-60-as években volt tagja, NB I-es kerettagként öregbítette megyénk hírnevét. Országos ellenőrként, majd az MLSZ JB oktatási bizottságának tagjaként és elnökeként is hasznos tagja volt a magyar játékvezető társadalomnak. Megyénkben JB elnökként igyekezett segíteni a játékvezetést a 70-es évek közepétől, 1983-as haláláig. Ez idő alatt megyénkből 11 fő volt tagja az országos játékvezetői keretnek. Országos elismertségnek örvendett a játékvezető társadalomban. Szakmaiságán kívül ezt egyéniségével, sajátos humorával, a
játékvezetés iránti alázatával vívta ki.

Legsikeresebb mentoráltja Pádár László FIFA játékvezető volt.

Idén 6 csapat küzdött a helyezésekért: #csapatnév, Referees, Márciusi Ifjak, Feláldozhatók, Nem Százasok, és címvédőként az Elnökség és Országos keret. Két háromcsapatos csoportban kezdődtek meg a küzdelmek. Minden csapat nagy elánnal, lelkesedéssel igyekezett minél előrébb végezni csoportjában. Sok éves hagyományt folytatva az újonnan vizsgázottak is külön csapattal képviseltették magukat (Referees). Az izgalmas mérkőzéseket szép gólok, látványos cselek és védések, olykor kemény
párharcok jellemezték. Az egymás után kétszeres győztes Elnökség és Országos nagy küzdelem árán megszerezte csoportja első helyét, így teremtve meg az esélyt az újabb elsőségre. Ezt a döntőben a ‘#csapatnév’ nevű, szemtelenül fiatal átlagéletkorú alakulat igyekezett megakadályozni. Előtte a bronzmeccsen a Feláldozhatók nagy küzdelemben kisebb meglepetésre megszerezték az érmet a Nem Százasok ellen.

A döntőben a fiatalság és a rutin harcából előbbiek kerültek ki győztesen egy szerencsés gólnak köszönhetően. Hatalmasat küzdött az Elnökség és Országos keret, de két korai sérülés is jelentősen nehezítette dolgukat. A mérkőzés végén mindent egy lapra téve rohamoztak az egyenlítésért, ami az utolsó másodpercben kis híján össze is jött. Végül azonban az egész nap meggyőzően és eredményesen futballozó ‘#csapatnév’ játékosai csaphattak győztesen a levegőbe!
Trónfosztás történt tehát! Gratuláció a győztesnek! Minden résztvevő csapat játékosai dicséretet érdemelnek kiváló sportteljesítményükért! Sportszerű, olykor kiélezett mérkőzéseken alakult ki a végső sorrend. Sajnos 3 sérülés is történt a nap során. Mindenkinek ezúton is gyors felépülést kívánnak a szervezők!

Az eredményhirdetés után korábbi elnökünk, Bubori Károly fiának vendéglőjében pótolták a sípmesterek a kalóriákat a játékvezető Bizottság jóvoltából.
A 2023. évi Kasza Ferenc Emléktorna végeredménye:

6. Referees
5.Márciusi Ifjak
4. Nem Százasok
3. Feláldozhatók
2. Elnökség és Országos keret
1. #csapatnév (Vereska Hunor, Bernát András, Kiss Dávid, Kiss Márkó, Tischner Péter Zalán, Laukó Tamás, Baltás Benedek)


A torna különdíjasai:
Gólkirály: Kiss Márkó (#csapatnév)
Legjobb kapus: Nagy Krisztián (Nem Százasok)
Legjobb játékos: Tischner Péter Zalán (#csapatnév)
Legjobb női játékos: Koncz Bernadett (Feláldozhatók)


Folytatás 2024-ben!