Országos Talent napon vettek részt fiatal játékvezetőink

2023. szeptember 10-én második alkalommal került megrendezésre a Győri László Országos Talent Nap Budapesten. A helyszín ezúttal is a BOK csarnok, illetve a Puskás Aréna volt.

Közel 400 fiatal, tehetséges játékvezető gyűlt össze az ország minden pontjáról, hogy érdekes előadásokat hallgassanak meg FIFA játékvezetőktől és asszisztensektől. Az eseményt Hanacsek Attila, az MLSZ JB elnöke nyitotta meg, aki köszöntötte a jelenlévőket, beleértve a Horvát Labdarúgó Szövetség Játékvezetői Bizottságának elnökét, Bruno Maric-ot és csapatát, akik szintén tiszteletüket tették a magyar fővárosban. (Horvát játékvezető (Igor Pajac) fújta a sípot az esti Magyarország-Csehország mérkőzésen – a szerk.) Elnök úr ezt követően hosszasan méltatta az esemény névadóját, Győri Lászlót, akit sokan a mai napig „csak” Tanár úrnak hívnak.

Az előadások sorát Bogár Gergő kezdte, aki megmutatta a jelenlévőknek milyen út vezet a FIFA kerettagságig. Őt követte Farkas Ádám; az illegális kéz-és karhasználatról tartott izgalmas előadást. Az ebédszünet után Szert Balázs adott a fiataloknak gyakorlati tanácsokat a lesek elbírálásához, végezetül Karakó Ferenc beszélt a kezezéses szabálytalanságok helyes megítéléséről. A tartalmas előadásokat követően Bruno Maric is intézett néhány gondolatot a fiatalokhoz.

Következhetett az esti program, a Magyarország-Csehország barátságos válogatott labdarúgó mérkőzés a Puskás Arénában. A kikapcsolódás mellett feladataik is voltak a talenteknek; a talent vezetőik által megadott szempontok alapján figyelniük kellett a játékvezetők teljesítményét, melyről az eseményt követő első Talent napon előadást kell(ett) tartaniuk.

Szuper élmény volt ez a nap a fiataloknak!

Csongrád-Csanád megye talent játékvezetői: Bálint Dániel, Kasnyik Dávid, Kelemen Dávid, Kiss Márkó, Kiss Dávid, Kiszin Boldizsár, Laukó Tamás, Lénárd Máté, Szabó Richárd, Tajti Levente, Udvardi Viktor, Vereska Hunor

Vezetők: Kakuk Szabolcs, Maurer János