Veszprémben rendezik a XVII. Sípmester Fesztivált

17. alkalommal rendezik meg a játékvezetői társadalom egyik legnagyobb eseményét, a Sípmester Fesztivált. Több mint 300 sporttárs méri össze labdarúgó tudását 2 napon keresztül a királynék városában. Csongrád-Csanád vármegye játékvezetői válogatottja megfiatalított csapatával idén meglepetést okozna, célja a felsőházba, azaz az legjobb 8-ba kerülés.

Tavaly Szeged adott otthont a tornának. A visszajelzések alapján egy remek szervezésű eseményt sikerült megvalósítania az MLSZ Csongrád-Csanád vármegyei Igazgatóságnak, és annak Játékvezetői Bizottságának. A 2023-as torna végén Hanacsek Attila, az MLSZ Játékvezetői Bizottságának elnöke bejelentette, hogy idén Veszprém vármegye szervezi a rangos eseményt.

A szokásokhoz híven idén is 20 csapat (19 vármegye és Budapest) mérkőzik megy egymással 4 db 5 fős csoportban. Megyénk válogatottja Somogy, Vas, Bács-Kiskun és Szabolcs-Szatmár-Bereg játékvezetői csapatával küzd meg a minél jobb eredmény elérése érdekben. Szombaton a csoportmérkőzésekkel veszi kezdetét a torna, vasárnap pedig a helyosztókkal zárul az esemény. A csoportok első 2 helyezettje a felsőházban, a 3., 4., 5. helyezettek az alsóházban folytatják a küzdelmeket.

Csapatunk mindenképpen javítana a tavalyi 17. helyezésen, sőt, az 5 új játékosnak köszönhetően vérmesebb reményeket is dédelgethet. Nemcsak a csapat újult meg, a vezetésben is történtek változások: Bálint Zsolt és Szalai Szabolcs vette át a csapat irányítását. Elmondhatjuk, hogy nincsenek könnyű helyzetben, ugyanis megyénk válogatottja a többszörös Sípmester Fesztivál-győztest, valamint a tavalyi döntőst is a csoportjában tudhatja. A válogatott vezetője, Bálint Zsolt a torna előtt elmondta:

„Annak ellenére, hogy erős ellenfelekkel kerültünk egy csoportba, a célunk nem más, mint a felsőházba jutás. 5 új játékossal vágunk neki a tornának, szeretnénk meglepetést okozni. A sikeres szereplés érdekében igyekeztünk a csapatot minél jobb formába hozni, heti rendszerességgel futballoztunk különböző kispályás csapatok ellen. Bízunk a srácokban, bízunk a csapatban!”

Csongrád-Csanád vármegye első mérkőzését szombaton 8:25-kor játssza Somogy vármegye ellen.

A hétvége folyamán több megyei játékvezető kolléga időt, pénzt, energiát nem spórolva bíztatja csapatunkat a helyszínen. Nekik külön köszönjük a támogatást.

A XVII. Sípmester Fesztiválon az alábbi játékosok képviselik Csongrád-Csanád vármegyét:

Barta Norbert

Borbás Bottyán (C)

Dobai János

Gargya Balázs

Halász József

Kakuk Szabolcs

Kis Máté

Kiss Dávid

Kiss Márkó

Maurer János

Ördögh Márton

dr. Tapodi Péter

Csongrád Csanád vármegye által delegált játékvezető:

Vida Sándor

Csapatvezetők:

Bálint Zsolt

Szalai Szabolcs