Csongrád – Bács; Kisteleken folytatódott a hagyomány

Pünkösd hétfőn ismét összemérte erejét Csongrád-Csanád és Bács-Kiskun vármegye játékvezetői válogatottja. Ahogy az már lenni szokott, remek hangulatban töltötték el a délutánt a sípmesterek.

Az utóbbi időben rendre kiélezett és szoros mérkőzést játszottak a felek, elég csak a legutóbbi két találkozóra gondolni, ahol egy 3-3-as döntetlen mellett tavaly szeptemberben a Csongrád megyeiek diadalmaskodtak 4-2 arányban.

A Sípmester Fesztivál óta ez volt játékvezetőink első megmérettetése; mindenki izgalommal várta a kezdő sípszót. A mérkőzésnek Kistelek adott otthont, ezúton is köszönjük a remekül előkészített játékteret és létesítményt.

A hazai csapat új szakvezetéssel vágott neki a párharcnak, ugyanis immáron Bálint Zsolt és Szalai Szabolcs dirigálja a csongrádiakat a kispad mellől.

A mérkőzés kezdőrúgását Széplaki Attila, Csongrád-Csanád megyei sporttárs végezte el, aki – nem mellesleg – a derbi utáni frissítő nedűt is biztosította a csapatok számára.

A sárga mezes Bács-Kiskun megyei csapat kapuja előtt adódott az első helyzet, de Dobai nem tudta kihasználni az adódó lehetőséget. Ahogy az lenni szokott, a kihagyott helyzet megbosszulta magát, és vezetést szerzett a vendég csapat, Döbröntey vágta a kapuba a labdát a felsőléc segítségével (0-1). Nem sokra rá jött az egyenlítés; egy szabálytalanságot követően a játékvezető a büntetőpontra mutatott. Kiss Márkó próbálkozását Tóth védte, azonban Paczér sporttárs megismételtette a büntetőrúgást, ugyanis Garai idő előtt belépett a büntetőterületre. Ördögh állt a labda mögé, aki nem is hibázott (1-1). Nem sokkal később a vezetést is megszerezhette volna csapatunk, azonban Ördögh óriási helyzetben túl önzetlennek bizonyult, a visszagurított labdájára Kiss Márkó nem számított, maradt az 1-1. Igaz, nem sokáig, egy szögletet követően ismét vezetéshez jutott Bács megye válogatottja. Kiss Lászlót üresen találta a labda a hosszún, és nem is hibázta el a lehetőséget, közelről a kapuba juttatta a labdát. (1-2). Az első félidő hajrájában többet veszélyeztetett a hazai csapat, de sem Dobai, sem Ördögh nem tudta bevenni az ellenfél kapuját.

A fordulás után ott folytatták a csapatok, ahol az első félidőben abbahagyták; helyzet itt, helyzet ott, majd jött az újabb egyenlítés; Barta ugrott ki a bal oldalon, beadását Kiss Márkó gurította közelről a kapuba (2-2). A Csongrád-Csanád megyei sporik ezt követően is rengeteg helyzetet dolgoztak ki, gólt azonban a sárga mezesek szereztek ismét; Áman tolta el a labdát a kivetődő Nagy mellett, és higgadtan a kapuba gurított (2-3). Szinte azonnal jött is a válasz, ismét Barta futotta le védőit, centerezése Tróját találta meg, aki kihasználta a kínálkozó lehetőséget (3-3). A másik oldalon Döbröntey emelt a kapufára, az eredmény nem változott. Sokat tett a hazai csapat a vezetés megszerzéséért, de Barta, Hegyesi és Ördögh sem tudott túljárni Tóth kapus eszén. Ahogy az lenni szokott, a másik oldalon jött a gól, Fehérvári bombája Nagy kapujában kötött ki (3-4), beállítva ezzel a végeredményt.

Ezúton is gratulálunk Bács-Kiskun megye válogatottjának! Várjuk a meghívást a visszavágóra!

A frissítő zuhany után jöhetett a jól megérdemelt vacsora, ahol – ahogy az lenni szokott – mentek a poénkodások, sztorizgatások. Fiatal játékosainknak ez egy remek lehetőség volt, hogy belekóstoljanak az ilyen találkozók légkörébe. A hangulatra nem lehetett panasz, mindenhol mosolygós arcokat lehetett látni.

Köszönjük Bács-Kiskun megye válogatottjának, hogy elfogadták meghívásunkat!

Csongrád-Csanád vármegye csapata:

Nagy Krisztián, Gargya Balázs, Kiss Dávid, Laukó Tamás, Kiss Márkó, Migh Tamás, Pap Zsigmond, Maurer János, Soós István, Dobai János, Ördögh Márton, Barta Norbert, Trója Gábor, Kasnyik Dávid, Vereska Hunor, Hegyesi Gábor, Virág A. Barnabás

Csapatvezető: Bálint Zsolt, Szalai Szabolcs

Bács-Kiskun vármegye csapata:

Tóth Dániel, Krepsz László, Csire Róbert, Bíber Tamás, Tóth Róbert, Kiss László, Katona Balázs, Bacsi Noel Levente, Áman Áron, Döbröntey Gábor, Fehérvári Patrik, Barta Viktória, Baranyai Dávid, Czombos Zoltán, Borbényi Bence, Garai Péter

Csapatvezető: Berger József

Játékvezető: Paczér Balázs

Asszisztensek: Ézsiás Gábor, Kucsora Máté

Fotók: Totya fotó