Újabb Csongrád-Csanád-megyei kolléga az NBIII-ban

Juhász Szabolcs is debütált NB III-as mérkőzésen, április 28 – án a Cegléd VSE -Tiszafüredi VSE mérkőzésen került sor a jeles alkalomra.

Hogyan érezted magad?

Amikor megtudtam, hogy debütálhatok az NB III-ban, eléggé izgatott lettem, és jó pár napig nagyon izgultam, hogy vajon hogyan fog sikerülni. A nagy nap közeledtével az izgalmat felváltotta egy egészséges versenydrukk. A mérkőzés folyamán igyekeztem a lehető legjobb tudásommal segíteni a többieket, és meghálálni a bizalmat, amit a vezetőségtől kaptam. Szerencsére a mérkőzés jól sikerült, és végig nagyon jól éreztem magam, egy nagyszerű élménnyel lettem gazdagabb.

Kik segítették debütálásodat?

Dobai Jani játékvezető és Bereczki Bence játékvezető asszisztens kollegákkal voltam a megyénkből a mérkőzésen. Minden fontosabb dolgot megbeszéltünk az út során, míg megérkeztünk a mérkőzés helyszínére, így megtudtam, mely játékosokra kell odafigyelni a csapatokból, illetve, hogy mik a teendőink a mérkőzés előtt a magasabb osztályban.

Mi a különbség egy megyei és NB-s mérkőzés között?

Számomra a legnagyobb különbség az volt, hogy minden óramű pontossággal zajlott, minden nagyon profi volt, „akárcsak a TV-ben”. A csapatok rendkívül felkészültek egymásból, a játékvezetőkből, a kemény test a test elleni csaták után nem állnak meg reklamálni, hanem egyből felpattannak és mennek tovább, sokkal labdabiztosabbak és több taktikai elemet alkalmaznak. A játék tempója gyorsabb volt, mint egy megyei mérkőzésen az első félidőben, aztán a találkozó végére a Tiszafüred csapata nagyon elfáradt, ekkor már kisebb különbség volt a megyei I -hez képest. 

Kiemelnél-e valakit, aki segítette eddigi pályafutásod?

Nem szeretnék csak egy valakit kiemelni, nagyon sok mindenkitől kaptam a mérkőzés előtt is tanácsokat, jó kívánságokat, támogatást, bíztatást, ezt ezúton is köszönöm nekik. Köszönöm Kovács Attilának, aki rávett arra, hogy próbáljam meg az asszisztensi pályát, mentoromnak Fodor Lajosnak, akinek mindig van egy jó története, ha valami problémával szembesülök és nem utolsó sorban az elnökségnek is köszönöm a lehetőséget.

Köszönjük, hogy rendelkezésünkre áltál, további sok sikert a pályafutásodhoz!