Szezont zártak a játékvezetők

Megyénk játékvezetői múlt szombaton egy jó hangulatú, tartalmas szezonzáró rendezvényen vettek részt, közvetlenül a Tisza partján.Előkerült a bogrács, a darts nyíl, a ping-pong ütő, a biliárddákó, és – természetesen – a focilabda is.

Csongrád megyében már-már hagyomány, hogy a hosszú, megterhelő, ám általában véve sikeres szezont követően összegyűlnek a játékvezetők, és teret adnak a szórakozásnak, kikapcsolódásnak.Nem volt ez másképp idén sem, a délelőtti órákban már elkezdődött a készülődés. A helyszín egy kedves, hangulatos, Tisza-parton elhelyezkedő nyaraló volt, amit a délutáni órákban már egész szép számban megtöltöttek a Csongrád megyei sporik. Külön öröm, hogy az idén vizsgázott, újonc játékvezetők szinte kivétel nélkül képviseltették magukat az eseményen.

Kellemes időben kezdetét vette tehát a 2018/19-es év szezonzáró rendezvénye; Fülöp Zoltánnak – és segítőinek – köszönhetően egy kiváló paprikás krumpli került az asztalra, amit a kimerítő versenyek közepette jóízűen fogyasztottak a játékvezetők.

Ha már versenyek és sport: 4 sportágban is megmérethették magukat a sporttársak, megmutatva, hogy nemcsak a labdarúgásban, de ping-pongban, dartsban, biliárdban és dekázásban is igen otthonosan mozognak.Kiélezett csaták, nem várt fordulatok, izgalmak színesítették a versenyszámokat. Nem az eredmény, hanem a részvétel a fontos – tartja a mondás. Természetesen itt is ez az elv dominált, de senki nem adta magát könnyen, és a jókedv és a sok nevetés mellett komoly küzdelmeknek lehettek szemtanúi a résztvevők.

cof

Dekázásban profi labdarúgókat megszégyenítő számmal (340) Bálint Dániel végzett az élen, őt követte Migh Tamás és Borbás Bottyán.Dartsban nem született meglepetés, a több, komolyabb versenyt is megjárt Bálint Zsolt magabiztosan „húzta be” a tornát, a döntőben Maurer János próbálta őt megszorongatni – kevés sikerrel. A bronzérmet itt is Borbás Bottyán szerezte meg.

A legnépszerűbb sportágnak a ping-pong bizonyult közel 30 benevezett játékossal. A végső csaták már villanyfényben zajlottak (ahogy dartsban is), csalódni itt sem kellett, szebbnél-szebb megmozdulásokat láthattak a „nézők”.

Halász László nem talált legyőzőre, így ő vehette át a megérdemelt kupát, illetve aranyérmet, míg a dobogó második fokára Kovács Attila, a harmadikra pedig Szabó László ért fel. Biliárdban győzött a rutin, Kis Máté próbálta leginkább felvenni az „öregekkel” a versenyt, azonban ez „csak” a harmadik helyre volt elegendő, az ezüst Cseh Géza nyakába került, míg Bálint Zsolt begyűjtötte második aranyérmét is az este folyamán.

Gratulálunk minden résztvevőnek!

A tavaly decemberi játékvezetői bálon a legjobb játékvezetőnek megválasztott Szalai Szabolcs egy hatalmas csokitortával kedveskedett a jelenlévőknek. Úgy fogalmazott, hogy ezzel az „aprósággal” szeretné megköszönni a kollégáknak, hogy hozzásegítették ehhez a díjhoz.Köszönet jár továbbá a Csongrád megyei Játékvezető Válogatottnak, akinek nevében Fülöp Zoltán szövetségi kapitány,illetve Fodor Lajos szakmai igazgató felajánlott a versenyeken résztvevők számára egy Csongrád megyei csapatzászlót, valamit egy nagy értékű sportszer utalványt. A szerencsés nyertes az egyik újonc játékvezető, Pap Zsigmond lett. Gratulálunk!

Mindenképpen említést érdemel továbbá Pióker Gábor, (szintén újonc a szakmában), aki nagyban támogatta, és ezzel színvonalasabbá tette az eseményt.A jó hangulatú rendezvényen tiszteletét tette a megyei elnök, Kalmár László, illetve az alelnök, Szekeres Károly is. A Csongrád Megyei Játékvezetői Bizottság (anyagi) támogatásáról biztosította a szervezőket, amivel szintén nagyban hozzájárultak a kellemes időtöltéshez. Külön köszönetet érdemel Maurer János, aki a csapat motorjaként megszervezte az egész rendezvényt, és biztosított minden feltételt ahhoz, hogy minden résztvevő jól érezze magát.

A fentieken kívül – természetesen – mindenkinek hatalmas köszönet jár, aki jelenlétével megtisztelte a rendezvényt.

Mindenkinek további jó pihenést és kellemes nyarat kívánunk!