9. helyen végeztünk a XIV. Sípmester Fesztiválon

Az első mérkőzésünket a vendéglátók, Borsod-Abaúj-Zemplén megye csapata ellen játszuk, 10:05 kezdettel.

10:05 Csongrád megye – Borsod-Abaúj-Zemplén megye 3:3, büntetőkkel 3-2

A mérkőzés első percei mindkét fél számára meghozza a helyzeteket, azonban gól még nincs. Az 5. percben azonban megszerzik a vezetést vendéglátóink, 0:1. Egy védelmi hibát kihasználva tovább növelik előnyüket, 0:2. Tovább nő a különbség, 0:3. Szépítünk, Barta Norbert István érkezett középen, 1:3. Tovább próbálkozik mindkét csapat, komoly gólhelyzetet azonban egyik oldalon sem sikerül kialakítani. Halász József magárahúzza a megkülönböztető mezt és vészkapusos játékkal próbálunk zárkózni. Egy jól kijátszott támadás végén Bálint Dániel passzolja a labdát a kapuba.Utolsó 4 percben teljesen uraljuk a pályát, aminek meg is van az eredménye. 1,5 perccel a vége előtt egy oldalról belőtt labdába Bálint Dániel beleteszi a lábát, és kiegyenlítünk, 3:3. A mérkőzésnek ez is a végeredménye, következhet a 3-3 büntetőpontról végzett rúgás (9 méter).
Mi kezdjük a rúgást, amit Halász László éppen csak, de értékesít (1-0). Szabó László érzi az első rúgás irányát, de a labda a hálóban landol (1-1).
Második sorozatnál Bálint Dániel védhetetlen lövésére is érkezik válasz a házigazdáktól (2-2)
Az utolsó sorozatnál Tihanyi Gábor kihagyja a lövésünket. Szerencsénkre Szabó Lászlónak helyén van a szíve és az esze is, kivédi a borsodiak büntetőjét aminek köszönhetően hirtelen halál következik.
Maurer János nyugodtan értékesíti a büntetőt, az előny nálunk van. Szabó László megismétli az előző védését, így 3-2-re nyerjük a büntetőpárbajt!


A 9. helyezésért játszhatjuk az utolsó mérkőzésünk 12:35-től Tolna megye csapata ellen.


12:35 Csongrád megye – Tolna megye 1:1, büntetők után (4-3)

 

Kezdetét vette a 9. helyért a döntő mérkőzés, Tolna megye ellen, akikkel nagyon jó sportbaráti viszonyt ápolunk. A zombai mérkőzés után – ahol tolnai győzelem született- most visszavághatunk és történelmünk 3. legjobb eredményét érhetjük el egy győzelem esetén.

 


Szabó László nagy védései után Halász László talál be az ellenfél kapujába, vezetünk, 1:0! Újabb nagy védés Szabó Laszlótól, egy az egyben vezették rá a labdát. Egy szabadrúgásból egyenlít ellenfelünk, 1:1.

A kiegyenlített mérkőzés eredményben már nem változik, jöhetnek a buntetőrúgások!

  • Halász László kísérletét hárítja a tolnai kapus, míg ők értékesítik a saját büntetőjüket (0-1).
  • Bálint Dániel magabiztosan lő a kapuba, Szabó László pedig bravúrosan véd (1-1).
  • Maurer János is higgadtan értékesíti a büntetőt, a tolnaiak részéről is gól születik (2-2).
  • Tihanyi Gábor magabiztosan lövi ki a kapu jobb alsó sarkát, azonban a tolnaiak is betalálnak (3-3).
  • Dobai János értékesíti a mindent eldöntő büntetőt, ugyanis a tolnaiak kihagyták az övékét (4-3).

Győzelem a vége! Csongrád megye csapata történelmi harmadik legjobb eredményét éri el, legyőzve büntetőkkel Tolna megye csapatát.Facebook megosztás: