Két év kihagyás után ismét báloztak a játékvezetők

A járványügyi helyzet nem tette lehetővé az elmúlt 2 évben, hogy a Csongrád-Csanád megyei sporik méltóképpen búcsúztassák az adott esztendőt, azonban 2022-ben újra együtt ünnepelhettek.

2022. december 10-én a Vármegye Étterem adott otthont a megyei Játékvezetői Bálnak, ahol közel 150 fő tette tiszteletét. Az Elnökség – az elmúlt évekhez hasonlóan – megtette azt a gesztust a játékvezetők felé, hogy kísérettel érkezhessenek az év végi jeles eseményre.

Meghívott vendégei is voltak ez eseménynek, akik szívesen tettek eleget a felkérésnek:

  • Pádár László lánya, Pádár Timea és családja, Dr. Nagy Zsolt és Nagy Berill
  • Pádár Timea adta át – immár második alkalommal – az édesapjáról elnevezett díjat, melyet az év Csongrád-Csanád megyei Talent játékvezetője, Bálint Dániel vehetett át.
  • Békés megyei Játékvezető Bizottság képviseletében Viczián Mátyás, Mihalik Pál és felesége
  • Jász-Nagykun-Szolnok megyei Játékvezető Bizottság képviseletében Dobos Zsolt elnökhelyettes és felesége

19 órakor Kalmár László, a Csongrád-Csanád megyei Játékvezetői Bizottság elnöke nyitotta meg a Bált. Értékelte az évet, valamint köszönetet mondott minden játékvezetőnek az egész éves munkájáért.

Az Elnökség – megőrizve hagyományát – egy-egy szál rózsával kedveskedett a hölgy kísérőknek (barátnőknek, feleségeknek). Kalmár László elmondta, pontosan tudja, mennyi áldozattal jár játékvezető-feleségnek lenni, és ezért sosem lehet elég hálás nekik.

Ezt követően Nógrádi Tibor, megyei igazgató (MLSZ Csongrád-Csanád Megyei Igazgatóság) vette át a szót; ő is megköszönte a játékvezetők áldásos tevékenységét, és kiemelte, hogy nagy öröm számára, hogy a megyei pályákon komolyabb incidens ebben az évben nem történt. Kiemelt jelentőségűnek értékelte a januárban megrendezésre kerülő XVI. Sípmester Fesztivált, amire már hónapok óta készül mind az Igazgatóság, mind pedig a szervező csapat. Elmondta, biztos benne, hogy Szeged méltó házigazdája lesz ennek a rangos eseménynek. Beszéde végén minden résztvevőnek jó szórakozást és kellemes időtöltést kívánt.

A szó ismét Kalmár Lászlóé volt. Bizakodva tekintett a jövőbe, ami a fiatal, tehetséges játékvezetőket illeti; a Csongrád-Csanád megyei Talent játékvezetők szép eredményeket értek el az elmúlt években, voltak, akik felkerültek az országos keretbe, és voltak olyanok is, akik a Puhl Sándor Alapfokú Akadémiára nyertek felvételt. Büszkén osztotta meg azt a tényt is, hogy Kakuk Szabolcs vezette a legtöbb NBIII-as mérkőzést a szezonban.

Ezt követően Szekeres Károly, alelnök vette magához a szót, hogy a résztvevők köszönthessék az évfordulós, illetve a díjazott kollégákat.

A díjátadó után az Elnökség nevében Kalmár László mindenkinek jó szórakozást kívánt.

A jelenlévőket egy svédasztalos vacsora várta többféle levessel, főétellel és desszerttel. Kezdődhetett a felhőtlen szórakozás, érződött, hogy mindenki nagyon várta már az eseményt. A hangulatért Vecsernyés Róbert felelt, egész este ő szolgáltatta a zenét a jelenlévőknek.

Pár perccel éjfél előtt kezdődött a tombolasorsolás. Rengeteg felajánlás érkezett a játékvezetők részéről, értékesebbnél értékesebb ajándékok került kisorsolásra Szekeres Károly által. A hangulat ekkorra már a tetőfokára hágott, így a tombola után a táncparketten folytatódott hajnalig a mulatság.