Regionális futsal felkészítő nap Szegeden

2019.09.26-án a szokásos helyszínen a Belvedere házban Szegeden megrendezésre került a hagyományossá vált futsal felkészítő nap. Az eseményen rekord létszámban vettek részt a régió vizsgázott futsal játékvezetői. Összesen 66-an vettek részt, túlnyomó többségben a csongrád megyei kollégák voltak, de képviseltették magukat bács megyei, illetve békés megyei kollégáink is, hiszen a Dél-Alföldi Regionális Bajnokság szervezője idén is az MLSZ Csongrád Megyei Igazgatósága.

Kormányos Gábor (futsal instruktor) köszöntőjét követően ismertette a gondolatait illetve az elmúlt év tapasztalatait. Ezt követően az országos kerettagú kollégák tartották a szakmai előadásokat. Minda Gábor és Bereczki Bence egy gyakorlati előadást tartottak a játéktérről, az oldalrúgásról, büntetőrúgásról, illetve a kidobásról. Ezután Kakuk Szabolcs a szabálytalanságok megítéléséről, mérkőzés közbeni döntések felvállalásáról és a játékvezetők közötti felelősségi területek felosztásáról osztotta meg véleményét. Végezetül az elméleti teszt megírását megelőzően Hegyesi Gábor Borbás Bottyán Auréllal kiegészülve a játékvezetők megfelelő helyezkedésére, jelzéseikre és a mérkőzésen való csapatmunkájára hívták fel a figyelmet.

A foglalkozás fő programjaként egy 25 kérdéses elméleti teszten bizonyíthatták a résztvevők, hogy szakmailag mennyire felkészültek. Mindezek után Kormányos Gábor osztotta meg a gondolatait illetve az elvárásait a következő idényre vonatkozóan, majd a nap zárásaként egy kötetlen beszélgetést követően a régiónk instruktora és az előadók megköszönték a fegyelmezett munkát, és sikeres, sérülésmentes szezont kívántak kollégáiknak.

Elmondható, hogy egy tartalmas délutánon vannak túl a jelenlévők, mely után nyugodtan kijelenthetjük, hogy a megjelentek megfelelő tanúbizonyságot tettek a szabályismeretükből, gyakorlati tudásukból és felkészülten várják a következő szezont.