Frissítő kurzuson a Csongrád-Csanád megyei játékvezetők

2024. február 3-án „kezdetét vette a szezon” a Csongrád-Csanád megyei játékvezetők számára, a már szokásos, tavaszi frissítő kurzus keretin belül. Az eseménynek ezúttal is a Haller Ödön Művelődési Ház adott otthont.

Az egész napos program tartalmasnak ígérkezett, 8 órakor már Kalmár László JB elnök beszélt a mögöttünk hagyott hónapok tanulságairól és az előttünk álló kihívásokról. Ezután Szekeres Károly JB alelnök vette át a szót, anonimizált ellenőri jelentések segítségével világított rá 1-1 szakmai hibára, majd a csapat közösen levonta a megfelelő konzekvenciákat.

Szakmai előadás nélkül nincs továbbképzés; Borbás Bottyán (Bobo), megyei instruktor tartott érdekes, tanulságos és interaktív előadást a leshelyzetekben alkalmazandó csapatmunkáról.

Egy rövid szünet után a nap további részében Szántai Levente sportpszichológus (korábbi NB 1-es kapus) tartott workshopot konfliktuskezelés témakörben. Délelőtt a játékvezetői tevékenység során megjelenő, különféle viselkedésmódokat vette górcső alá. Az elméleti rész után játékos formában mélyíthették el a megszerzett tudásukat a sporik. Ezután következett egy nagyobb pihenő, a játékvezetők a közeli Aranylabda vendéglőbe sétáltak, ahol egy finom ebédnek köszönhetően energiát gyűjtöttek a nap hátralevő részéhez. Ebéd után következett Levente második nagy témaköre, ebben a szekcióban a különböző konfliktuskezelési csatornákat mutatta be a jelenlévőknek. Nagyon szépen köszönjük a szakmai és gyakorlati tanácsokat Leventének!

Levente oldalán olvasható egy rövid összefoglaló az eseményről.

Újabb szünet után következett a videós teszt Virág András Barnabás (Barni), megyénk NB 3-as játékvezetőjének koordinálásával. A szokásoknak megfelelően voltak érdekes szituációk, Barni a kiértékelés során igyekezett minden kérdést megválaszolni.

A nap végén került sor az elméleti teszt megírására, ezzel zárva az egész napos továbbképzést.

Mindenkinek sportsikerekben gazdag tavaszi szezont kívánunk!