Aczél Tibor újabb szintet lépett!

Aczél Tibivel készült interjú http://csongradjb.hu/jatekvezetoink-testkozelbol-xi/a megye legmagasabb osztályában való bemutatkozásáról, most újabb lépést tett a pályafutásában, 2022.03.06 – án a HR-RENT KOZÁRMISLENY – BUDAPEST HONVÉD-MFA II. mérkőzésen debütált a nemzeti bajnokságban is.

Legutóbbi beszélgetésünk óta eltelt egy kis idő, több megye első osztályú meccs van a lábadban, mesélj az élményeidről.

Igazból igen, már egy jó pár megye I-es meccsen túlvagyok. Megye I -ben is van jobb meg rosszabb meccs, mint bármely ligában. Szerencsésnek mondhatom magam, mert több jó meccsen vettem részt. Persze élmények vannak minden meccsről, vannak jók és vannak rosszak, de mindegyik egy élmény. Nehéz kiválasztani egy mérkőzést, talán legutóbb, ami ilyen nagyobb élmény volt az az volt, amikor asszisztáltam egy kollégának és vétlen kezezéssel gólt szerzett a támadó, és az én segítségem alapján jöttünk közvetlen szabadrúgással. Ezt tudnám ilyen kulcsfontosságú döntésnek és egyben egy pozitív élménynek felhozni.

Térjünk át az NB III-as debütálásra, milyen érzések voltak benned a mérkőzést megelőzően, mesélj nekünk az élenyeidről!

Egyértelműen nagyon izgatott voltam, amikor kiderült, egyben nagyon örültem a lehetőségnek. A kollégák, akik rutinosaknak számítanak ebben az osztályban; Borbás Bottyán és Bereczki Bence. Mivel 2,5 óra az út, át tudtunk beszélni mindent és fel bírtak készíteni engem. Igazából nem vagyok egy túl izgulós fajta, és szerintem nem is látszódott rajtam, hogy túlizgulnám a dolgot, persze a kezdősípszóig bennem volt egy egészséges drukk, de az gyorsan el is múlt.

Milyen különbségeket fedeztél fel az NB III-as és a megyei meccsek között?

Legnagyobb különbség egyértelműen a gyorsabb, pontosabb játék. A csapatok sokkal jobban tolják fel a védelmüket és pontosabb játékot játszanak. Emellett több és keményebb fizikai párharc jellemzi a játékot.

Milyen visszajelzést kaptál a működésedről a kollégáktól és az ellenőrtől?

Nagyon jól éreztem magam a mérkőzés folyamán. Szerencsére belülről is úgy éreztem, hogy tudom követni az akciókat. Ahogy az ellenőr fogalmazott, meg van hozzá a gyorsaságom. Igazából minden szituációmmal egyetértett, ilyen szempontból nem volt gond.

A kollégák, akikkel voltam, ők sem említettek kardinális problémát a működésemmel kapcsolatban. Úgyhogy összességében egy nagyon jó élmény volt, és várom a következő kihívásokat!

Kik azok a személyek, akik segítettek neked az évek során?

Hát ez igazaból azért nehéz, mert bárkivel megyek meccsre mindenki egy-egy jótanáccsal hozzátett ahhoz, hogy debütálni tudjak az NB III -ban. Persze van és volt mentorom, akiket ki tudnék emelni, az Gargya Balázs és Hegyesi Gábor (Kicsi). Balázs a volt mentorom, Kicsi meg a jelenlegi. Kicsivel minden meccsemet átbeszéljük, mit hogyan lehetett volna jobban megoldani. Ők ketten kifejezetten sokat tettek azért, hogy itt tartok, ahol tartok. Szeretném megköszönni a munkájukat és a belém fektetett bizalmukat. Még megemlíteném a Talent csoportot és a vezetőiket, ők is rengeteget segítettek számomra, akár a heti tesztekkel, a Talent napokkal. Köszönöm nekik is.