Talent játékvezetőink összegyűltek

2020.11.06-án tartottak talent napot Szegeden a Belvedere palotában. 12 fő jelent meg, amiből nagy örömünkre 4 újonc játékvezetőt üdvözölhettünk köreinkben A terem bejáratánál kézfertőtlenítő volt kihelyezve és mindenkinek kötelező volt maszkot viselni, a fertőzés esélyének minimalizálása érdekében, illetve az előírt távolságtartásra is fokozott figyelmet fordítottak.

A helyszínen megjelent Varga Sándor országos ellenőr, aki FIFA játékvezető volt, jelenlétével és hasznos tanácsaival ő is hozzájárult a fiatalok fejlődéséhez.

A Talent-mentor program két vezetője Kakuk Szabolcs és Maurer János megtartotta megnyitóját, melyben ismertették az aznapi programot.

2020.10.21-én talent játékvezetőink részt vettek nézőként a Szeged-Grosics – Gyirmót NBII-es mérkőzésen, amit a megnyitó után Kakuk Szabolcs elemzett ki. A tanulságos jelenetekből sokat tudnak majd kamatoztatni a fiataljaink a pályán.

Ezután Virág András Barnabás alapakdémista játékvezetőnk beszámolt a többieknek az előző vecsési összevonásukról, ezzel is motiválva őket.

Újonc játékvezető Borka Csanád még egy fél éve, amikor sikeres vizsgát tett, nem is gondolta volna, hogy ennyi idő elteltével előadást fog tartani a talent kollegáinak, de szívesen és sikeresen teljesítette ezt a feladatot, amely az előnyszabály ismertetéséről szólt. Ebből az előadásból ő is és a többiek is sokat tanultak.

Ezen a napon sem maradhat el a tudás felmérése, így elméleti teszt formájában ellenőrizték a fiatalok szabályismereteit.

Zárásképpen egy játékos feladattal fejezték be a napot a tehetségek. A szabálykönyvből vett alapfogalmakat kellett körül írniuk, úgy hogy bizonyos szavakat nem mondhattak ki és a többieknek kellett ezt kitalálniuk.

Sikeres működést kívánok mindannyiuknak!