Már működnek az újonc játékvezetők

Bekapcsolódtak a vármegyei labdarúgó életbe a március elején levizsgázott játékvezetők, akik január első hetében kezdték el az alapfokú játékvezetői tanfolyamot.

A „megvágott”, 40 órás tanfolyam keretein belül először az elméleti képzés volt a központban, a játéktértől a szögletrúgásig. Közben közösen megtekintették a Szeged-Ajka bajnoki mérkőzést, amit a következő héten videós kapcsolaton keresztül a mérkőzés játékvezetőjével, Zierkelbach Péterrel elemeztek ki, aki beszélt a hallgatóknak a játékvezetői pálya szépségeiről is. A gyakorlati képzést – ahol volt olyan játékvezető jelölt, aki először fogott sípot és zászlót a kezébe – következett a fizikai felmérés és a gyakorlati vizsga. A március 1-re tervezett záróvizsga egy héttel elhalasztásra került, hogy még több idő juthasson a gyakorlásra.

A fentieknek megfelelően március 8-án Iványi Zoltán vizsgabizottsági elnök jelenlétében 21 fő tett sikeres játékvezetői vizsgát, akik a nap végén átvehették az MLSZ JB ajándékát: a sárga- piros lapokat, sípjukat és a vármegyei JB ajándékaként az első játékvezetői emblémájukat.

Már az első vármegyei összevont továbbképzésen is részt vettek az újonc játékvezetők

Sikeres vizsgát tett:
Kenesey Kinga, Szikszer Rózsa Szabina, Albert Tamás, Balogh Benedek, Barnóczki András, Bíró József, Bodicsi Barna, Bónus Balázs, Csala-Pellek Csanád, Császár Marcell, Csúri Ákos, Dancsok Dániel, Joób Martin Márk, Kanyó Zsombor, Kocsis-Savanya Andor, Moldován Balázs Bernát, Ondrejó Gergő, Puskás Zalán, Szabó Ádám, Szél Kevin, Vámosi Joel Dániel.

Sok sikert kívánunk Mindannyiuknak!