Már a sípmester fesztivál jegyében…


A karácsony előtti utolsó hétvégén a Tolna megyei Játékvezetői Bizottság meghívására Zombára utaztak a megyei játékvezető válogatott tagjai. A tolna megyei településen rendezték az I. Ráthgéber László emléktornát. A tornát a közel két éve elhunyt, egykori NB III-as játékvezető emléke előtt adózva hívta életre a Tolna megyei JB. „Jumó” évtizedeken keresztül szolgálta a labdarúgást, országos ellenőrként és Tolna megyei JB Elnökként is tevékenykedett. 

A tornát a hat megyei játékvezető válogatott (Baranya, Somogy, Bács-Kiskun, Fejér, Csongrád és a házigazdák) már a 14. miskolci Sípmester Fesztivál főpróbájának szánta.  A csoportmérkőzések során válogatottunk először a baranyaiaktól 2:0-s vereséget szenvedett, majd javított 3:1 arányban Somogy megye ellen. A szegedi gólokat Virág András Barnabás, Soós István és Barta Norbert szerezték. Ezzel csapatunk a csoportban a második helyezést szerezte meg. Az elődöntőben a másik csoport első helyezett csapatával, a házigazda Tolna megyeiekkel kellett megküzdeni a döntőbe jutásért. Bár a csapat minden tagja becsületesen küzdött, Virág A. Barnabás gólt is szerzett, de a hazaiak 3:1 arányban jobbnak bizonyultak és jutottak a döntőbe. Nekünk maradt a bronz csata, ahol ismételten a már ismert Pécsieknek vághattunk volna vissza, de a baranyaiak ismételten jobbnak bizonyultak a mieinknél 4:1 arányban. A csongrádi gólt Barta Norbert szerezte.

A torna végeredménye:

1.       Fejér megye

2.       Tolna megye

3.       Baranya megye

4.       Csongrád megye

5.       Bács-Kiskun megye

6.       Somogy megye

A Csongrád megyei JB válogatott tagjai voltak: Szabó László, Barta Norbert, Bozóki Rajmund, Soós István, Gargya Balázs, Virág András Barnabás, Jáger István Attila, Mindszenti Lukács, Vida Sándor, Maurer János, Kis Máté, Koncz Bernadett, csapatvezető: Fodor Lajos.Folytatás január 5-6-án Miskolcon a 14. Sípmester Fesztiválon, ahol Fejér, Szabolcs-Szatmár-Bereg, Somogy és Pest megyei válogatottjai lesznek az ellenfeleink. A torna történéseiről folyamatosan beszámolunk.