Történelmi siker!

Hosszú évek, talán már évtizedek hagyománya, hogy Csongrád megye és Bács-Kiskun megye játékvezető válogatottjai minden évben megküzdenek egymással nagypályás fociban. Ebben a szezonban a csongrádi sporikon „volt a sor”, hogy vendégül lássák a szomszédos megye kollégáit. Néhány héttel ezelőtt a Bordányi Önkormányzat támogatásával, a község sportpályáján csapott össze a két válogatott.

A mérkőzés első gólját a vásárhelyi Barta Norbert szerezte, és 1:0-ás eredménnyel fordultak a csapatok. A második félidőben a kecskeméti futsalos Marozsi Gábor egyenlített egy szabadrúgásból, majd a szegedi Kis Máté állította be a 2:1-es végeredményt.

A csongrádi sporik történelmi sikert arattak, mert a jelenlévők nem tudták felidézni, hogy mikor sikerült győztesen elhagyni a pályát Bács-Kiskun megyével szemben. Ez most különösen nagy dobás, hisz a kunsági játékvezetők az idei Sípmester Fesztiválon megvédték korábbi bajnoki címüket.

A mérkőzést követő közös vacsora előtt Kalmár László és Holczimmer Andor megyei elnökök és Tanács Gábor Bordány község polgármestere köszöntötte a megfáradt játékosokat, majd az ízes Homokháti pálinkák után következett a bográcsban főtt babgulyás és a véget nem érő sztorizgatás…

A mérkőzés jegyzőkönyve:

Csongrád megye – Bács-Kiskun megye 2-1 (1-0)
Bordány, 30 néző. Vezette: Lászlai R.(Szűcs I. D., Bereczki B.)
Csongrád megye: Hideg B. – Barta N., Halász J., Takács J., Soós I. – Dimovics J., Jáger I. – Halász L., Kis M., Maurer J. – Szöllősi F. Játszottak még: Gargya B., Mígh T., Takács J. Vezetők: Fülöp I. Zoltán (szövetségi kapitány), Fodor Lajos (technikai vezető)

Bács megye: Váczi L. – Kiss S., Friebert Á., Tóth R., Becze M., Fehérvári P., Holczimmer T., Marozsi G., Keresztes X., Topálszki Sz., Borbényi B. Játszottak még: Apró F., Markó K. Vezetők: Berger József (szövetségi kapitány), Holczimmer Andor (JB elnök).
Gólszerzők: Kis M., Barta N., ill. Marozsi G.

Folyt.köv.

További képek a Galériában!