Fiataljaink a Palotai Programon jártak

Újra megrendezésre került az MLSZ JB által 2015-ben életre keltett Palotai Károly Tehetségkutató és Tehetséggondozó Program. Október 29-én Telkiben találkozott az ország minden szegletéből meghívott, több, mint 150 húsz évnél fiatalabb ifjú játékvezető és asszisztens. Két év egészségügyi helyzet miatti kényszerkihagyás után került sor ismét az összevonásra. A programvezetők kiváló szakemberek, akik nemrégiben hagytak fel az aktív játékvezetéssel. (Iványi Zoltán és Solymosi Péter). Az cél a fiatal tehetségek felkutatása, szakmai fejlesztése és motiválása. Megyénk népes ‘küldöttséggel’ képviseltette magát, hiszen 12 fiatalember vett részt a programon. A nap során váltott csoportokban elméleti és fizikai (‘SDS’ felmérő) teszten vettek részt. Ezután fogyasztották el jól megérdemelt ebédjüket, melyet az MLSZ JB térítésmentesen biztosított számukra a helyi hotelben. Délután három előadás következett, melyeken hasznos információkkal lettek gazdagabbak a mérkőzés előtti megbeszélés, a leshelyzetek és a játékosok testi épségének védelme tárgykörökben. FIFA játékvezetők és asszisztensek tolmácsolták feléjük az elvárásokat és tapasztalataikat.

,,Jó alkalom volt találkozni más régiókból érkező, hasonló korú kollégákkal, megtapasztalni komolyabb elvárásokat, és ízelítőt kapni egy országos edzőtábor hangulatából. Nagyon tetszett az egész nap rendkívül profi megszervezése. Személy szerint élménynek tartom, hogy személyesen találkozhattunk, sőt beszélhettünk országos és FIFA játékvezetőkkel, akik kifejezetten segítőkészek voltak. Reményeim szerint minél többen részt vehetünk még ebben a programban” – nyilatkozta weboldalunknak Vereska Hunor
Gratulálunk minden résztvevőnek, és kívánjuk, hogy az ott szerzett tapasztalatokat hasznosítani tudjátok a játéktéren!

Fülöp Roland, Vereska Hunor, Kucsora Máté, Szabó Márk, Kiszin Boldizsár, Kelemen Dávid, Szabó Richárd, Gajdán Béla, Laukó Tamás, Borka Csanád, Bernát András, Huszka Ákos Telkiben!