A sípszó helyett a zeneszóé volt a főszerep

Bár néhányan elmaradt bajnoki mérkőzésekről érkeztek és a korosztályos futsal bajnokságok is megkezdődtek már, a Csongrád megyei játékvezetők a hagyományoknak megfelelően, december elején bállal zárták az évet.

2019. december 7-én este, ismételten az algyői Horizont étterem adott otthont a 2019. évi évzáró Játékvezetői Bálnak, ahol közel 150 játékvezető és hozzátartozóik fogadták el a JB elnökségének meghívását.

A megjelenteket Kalmár László JB elnök köszöntötte. Külön köszöntötte Dékány Dórát a Csongrád megyei Igazgatóság képviseletében, Bogyó Imrét és feleségét, és Rózsa Zoltánt a Békés megyei JB képviseletében, és Dobos Zsolt elnökhelyettest és feleségét a Jász-Nagykun-Szolnok megyei JB képviseletében. Továbbá külön köszöntötte és megköszönte a támogatását Kővári Róbertnek, a Stone-Net Kft. ügyvezetőjének, aki még az év elején a játékvezető válogatottat egy új szereléssel örvendeztette meg. 

Megnyitójában az elnök kiszólította a jelenlévő, márciusban vizsgázott újonc játékvezetőket és átadta számukra a sikeres vizsgát igazoló okleveleiket. A jelenlévők tapssal üdvözölték első Játékvezetői Báljukban résztvevő kollégáikat. A folytatásban Kalmár elmondta, hogy nagy örömmel tölti el az elnökséget, hogy a tavalyi évet követően – amikor a M.I. és II. osztályú játékvezetők kaptak egységes szerelést – az idén a Megyei III. osztályú játékvezetők is már egységes mezben vonulhattak ki a játéktérre, és az ellenőrök is egyen téli kabátban végezhetik kötelezettségeiket. Az országos keret tagjai egy új kommunikációs szettel működhettek már az ősz folyamán és az országos keretben is új csongrádi nevek tűntek fel. 

Szekeres Károly alelnök az évfordulós játékvezetőket szólította ki, hogy Csöngető Endre elnökségi taggal együtt átadják részükre a jubileumra emlékeztető serlegeket. 10 éve vizsgázott Szalai Szabolcs István, Dr. Kádár Német Zoltán, Szeri Tamás, Kasza László, Borbás Bottyán Aurél. 15 éve Nagy Gábor, 20 éve Fülöp István Zoltán és ifj. Kormányos Gábor tettek játékvezetői vizsgát. 25 éve hódol a játékvezetés szenvedélyének Bálint Zsolt szegedi csoportvezető. 40 éve van közöttünk a Csongrád Megyei játékvezetés doyenje Madácsi János, akit többek között 1994-ben, 2000-ben, illetve 2001-ben is megválasztották a megye legjobb játékvezetőjének.

Az évfordulós elismerések után azok a játékvezetők vehették át díjaikat, akik az elnökség döntése alapján kiemelkedő teljesítményeket nyújtottak. Az újonnan alapított „Az év újonc játékvezetője” díjat Pióker Gábor vehette át, aki eddig nem látott módon fogta össze és képviselte az újonc játékvezetőket, mindenki apukájaként. Igazi összetartó kis csapat kapitánya lett, a nagy csapaton belül. Újonc kollégái felállva tapsolták. „ A közösségért végzett munkájáért” Fülöp István Zoltán és Fodor Lajos, a játékvezetői válogatott vezetői vehettek át elismerést, akik több éve időt és fáradtságot nem kímélve szervezik a válogatott felkészüléseit. 

Reméljük munkájukat a 2020-as Sípmester Fesztiválon újabb siker koronázza. „ Az év Talent játékvezetője” Hegyi Eszter lett, aki a nyár folyamán a női NB I-es játékvezetői keretbe került. Nagy várakozás előzte meg „Az év Játékvezetője” díj átadását, melyet Kiss Richárd hódmezővásárhelyi játékvezető vihetett haza. Az elhangzottak alapján az elnökség a pályán nyújtott kiváló teljesítményét és motivált hozzáállását jutalmazta a díszes serleggel.

Az elismerések átadása után Kalmár László az MLSZ JB nevében is megköszönte a játékvezetők 2019-ben nyújtott munkáját és egy-egy szál virággal a jelenlévő játékvezető partnereknek azt a támogatást és megértést, ami szükséges egy sikeres játékvezető mindig megfelelő teljesítményéhez. 

Az est hátralévő részében a játékvezetők svédasztalról fogyaszthatták el vacsoráikat, melyet követően Raksa Bernadett csalogatta a táncparkettre a sporikat. A tombolasorsolást Bálint Sándor kollégánk bonyolította, apró humor bon-bonjait kibontva. Akinek a másnapi Kék-Mókuson nem jutott mérkőzés, hajnalig mulatott. Folytatás 2020-ban…

A tavalyi évhez hasonlóan gyűjtést szerveztünk a Magyar Máltai Szeretetszolgálaton keresztül, rászoruló honfitársaink számára. Az összegyűlt ruhákat, gyerekjátékokat Kovács Attila kollégánk (a jótékony gyűjtés kezdeményezője) juttatta el a Szeretetszolgálat munkatársai számára.